En zo is het lente… of toch niet? Het is midden februari maar de temperaturen zijn fantastisch om buiten te zijn en de banen beginnen zich goed te vullen met golfers. Zelf ook behoorlijk wat uren doorgebracht op de oefenfaciliteiten en in de sportschool.

Golf’s Not Hard

Waar ik mijn laatste blog eindigde met het feit dat het even niet zo goed ging, kan ik daar ook mee beginnen. Ik heb 1,5 week lopen tobben. Ik had geen les gepland staan maar had wel nog van alles in m’n hoofd zitten en zoals je als golfer wel weet, nadenken bij je swing is funest.

Heel veel tips over m’n swing gehoord de afgelopen weken en dat ging nu in mijn hoofd zitten. Ik heb de twee slechte rondes ooit gelopen en dacht oh jee waar gaat dit heen. Dit alles deed mij een beetje denken aan een oud filmpje van Tiger Woods – Golf’s Not Hard 😀

Een ander gevoel

Maar… Ik neem je helemaal mee terug naar woensdag 20 februari 2019 ik weet het nog goed…

Ik heb al een flink aantal uren doorgebracht op het complex van The Dutch Academy, wat trouwens echt een paradijs is om te oefenen. Maar dat was veelal in het weekend. Deze woensdag was anders, ik ken nu de mensen van The Dutch Academy en weet wat voor specialisme ze hebben.

Deze woensdag gebeurde er iets magisch… ik kwam binnen en alles was anders…Esther van “de organisatie” was in gesprek met Phil Allen & Phil Helsby en ze vroeg hoe het met mij ging. Ik zei “prima alleen golf technisch kan het een stukje beter”…”ga lekker trainen” zei ze op een rustgevende toon, een stukje verder zag ik “Ome” Raymond a.k.a. The Putty professor 😀 die in trans een aantal ballen aan het slaan was als voorbereiding op z’n putting lessen. “Grote zus” Linda was in plaats van in het krachthonk buiten met een grote glimlach in de weer met een aantal talenten om ze fysiek sterker te maken. “Bro” 👊🏻 David stond een stukje verderop, geheel uitgerust en bijgekleurd van een verse vakantie op Curaçao les te geven aan een leerling. Alles ging zo z’n gangtje op deze stralende woensdagmiddag.

Ik stond alleen op de grass tee en in mijn ooghoek zag ik Phil Allen aan komen lopen en ik dacht “oh jee, even je best doen Edwin”. Alleen het lukte niet en Phil kwam naar mij toe en stelde zich voor. Direct erachteraan zei hij: “Show me your swing”… Ik dacht nou daar gaan we… en na 1 bal geslagen te hebben werdt mijn houding in allerlei bochten gewrongen, althans zo voelde het. Ik sloeg nog 2-3 ballen en ik hoor achter me “PERFECT SHOT” Er viel een last van mijn schouders die ik nu al 1,5 week met mij meedroeg op de golfbaan. “Uncle” Phil zoals ik hem direct beschouw, gaf me nog meer tips en ik was dolblij en hij zei “ik ga even naar kapper, blijf zo oefenen komt helemaal goed, zie je snel weer.”.

Niet alleen de Drill from Phil was het gene wat mij hielp maar eigenlijk hoe betrokken iedereen met elkaar is. Ze weten wie je bent, wat je mogelijkheden zijn en waar je naartoe wilt. Niemand oordeelt. Ze nemen je serieus en geven je echt een gevoel er bij te horen. Ze willen je beter maken naar jou mogelijkheden en niet alleen vanuit hun vakgebied maar ook uit menselijke interesse. Dit alles gaf mij echt het gevoel dat dit de plek is waar ik beter wil worden in golf, ik ben hier voor mijzelf en het is niet nodig om bijvoorbeeld de jonge talenten te imponeren want dat gaat mij toch niet lukken :D. Wel kijk ik met plezier naar de gedrevenheid van de The Dutch Futures en leer mijn les van hun oefeningen.

Zo was dus zowel Esther als Raymond, Linda, David, Mandy, Phil en iedereen die betrokken is bij The Dutch Academy echt geïnteresseerd in mijn verhaal en als mens, ze wisten precies de snaar te raken die ik nodig had om mijzelf de motivatie en een gevoel te geven om er voor te gaan en het beste uit mijzelf te halen… Een golffamilie gevoel

Max Albertus in training

Natuurlijk kom ik dat welkoms gevoel ook wel tegen tijdens evenementen van de wedstrijdcommissie op mijn thuisbaan Delfland alleen daar staat fun meer bovenaan en hier vooruitgang van je spel, dat is toch een andere insteek en gedreven als ik ben vind ik dat natuurlijk erg interessant .

Dit plaatje wil ik jullie niet onthouden

Na mijn training zag ik nog een bekende in het clubhuis, Mark Vijver. Hij is voor veel golfers wel bekend van golfballen.nl en golfreizen.nl. Deze avond presenteerde hij iets nieuws. The Golf Residence een nieuw project waarbij je als golfer/investeerder beschikt over een netwerk van vakantiewoningen op mooie locaties dicht bij golfbanen. Voordeel van het netwerk is de flexibiliteit van de locaties en geen zorgen over het beheer van het vastgoed. Wil je hier meer over weten of lid worden van de businessclub, bekijk dan even thegolfresecince.nl

Daarna nog een drankje gedronken met Hans Wognum van GolfCamper die altijd wel een mooi golf verhaal heeft, is het voor mij next stop Frankrijk…Ik ga drie dagen trainen met het ANWB Golf team in Noord Frankrijk, meer hierover in mijn volgende blog.

Edwin Vermaas

Author Edwin Vermaas

Mijn Verhaal

More posts by Edwin Vermaas