Hole #4 – March Madness

Oops daar schoot het schrijven van een blog er voor mij even bij in, maar goed het leven als een “pro” kost nou eenmaal veel tijd 😀 De afgelopen periode heb ik zeker niet stil gezeten en kwa golf goede stappen vooruit gezet… al vind ik het zelf.

Na mijn reisje naar Frankrijk was het weer buiten nou niet heel lekker met veel regen en wind en daarnaast ook veel files gehad richting Spijk. Maar ik heb toen netjes mijn fysieke oefeningen gedaan die Linda Gruber mij heeft meegegeven. Later bij onze afspraak kwam ik er toch wel achter dat oefeningen doen is één maar ze ook goed uitvoeren is twee. Het was een wereld van verschil als ik mijn eigen interpretatie aan de oefeningen gaf of de oefening goed uit te voeren.

Ritje naar Spijk van 20 minuten was opeens +2 uur…

De focus ligt nu op mijn mobiliteit en dan vooral in de heupen/bekken. Hierin is voor mij heel veel winst te halen. Mijn huidige omvang beperkt me ten opzichte van atletischere personen om een goede heup draai te maken, maar tot in mijn kunnen is er nog best veel winst uit te halen. Doormiddel van TPI oefeningen en lichte fitness moet dit verbeteren en resulteren in een “soepelere” swing met meer draai van de heupen en betere extensie.

Ok voor de gewone man/vrouw: ik zou zeggen doe thuis eens wat balansoefeningen, koop een lichte weerstand band en ga aan de slag met wat rek- en strekoefeningen ik merk echt dat het helpt. Wanneer je dit dagelijks doet en niet alleen voor een ronde merk je echt verbetering.

Het voordeel bij The Dutch Academy is ook dat er een eigen gym is en dat je hier lekker rustig aan de slag kan gaan met alle benodigdheden bij de hand en wie weet staat ineens met Joost Luiten (Rotterdamse HELD!) naast je te sporten 😀

Kijk fitness is leuk maar we willen als golfer natuurlijk tegen een bal slaan en dat doe ik bij The Dutch Academy onder begeleiding met David van den Dungen. Zo kan ik o.a. de fitnessoefeningen in praktijk brengen.

David doet het wel even voor

David heeft me in de beginfase gescreend en gekeken waar op kort termijn de verbeteringen zitten. In mijn geval is dat meer gebruik maken van de heupen, meer extensie, meer van binnen naar buiten i.p.v. andersom en een betere smash factor creëren.

Doormiddel van diverse oefeningen en veel ballen slaan was ik verbaast hoe snel je tot een beter resultaat komt. Na een aantal tips raakte ik de bal al snel beter en verder met minder moeite en dat is wat we als golfers wel willen. Vooral de smash factor oefening was echt een openbaring, de manier waarop de bal vertrok was zo anders als hiervoor.

Echter oefenen en dat dan in de praktijk brengen is toch wel een verschil en ik merk dat daar ook wel tijdje overheen gaat. Maar in mijn laatste rondje speelde ik met veel meer zelfvertrouwen en kon de geoefende swings lekker uitvoeren en was erg tevreden met het resultaat.

Ik vertrouw David om z’n kennis en het is prettig met hem samen werken, hij neemt de tijd en past zich aan de situatie. Ik denk dat je daar als leerling wel beter van wordt. Echter moet ik er wel bijzeggen dat dit volgens mij een kenmerk is van alles professionals op The Dutch Academy. Maar het als leerling ook zo voelen is natuurlijk goud.

Helaas zitten de geplande lessen met David er op, maar het volgende punt wat we gaan oppakken is het putten, lessen via Raymond van Putting Control. Dat is ook wel iets waar ik naar uitkijk. Ben benieuwd wat ik hier mee krijg, hoe ik dat kan vertalen in m’n spel en wat dat natuurlijk met de scores gaat doen.

Verder in maart veel geoefend tot in het donker, met regen en harde wind en relatief weinig holes gespeeld. Wel heb ik tijdens de wintercompetitie van Delfland samen met m’n golfbuddy Lex Ouburg de laatste wedstrijd gewonnen en dat tijdens die zaterdag met extreem veel wind. Helaas had de organisatie besloten om precies voor deze wedstrijd geen prijzen beschikbaar te stellen 🤷🏻‍♂️ why?

Langzaam valt alles op z’n plek en ben erg benieuwd naar de komende weken. Heb veel meer vertrouwen in m’n swing en de banen worden langzaam beter. Let’s play!!!

Ps. Martijn Paehlig en Jeroen van Leeuwen zijn de Golf Podcast begonnen. Erg leuk om te luisteren. Uit eigen initiatief heb ik voor hun een logo gemaakt, om het zo een uitstraling te geven die het verdiend. De afleveringen zijn hier gratis te beluisteren.