Hole #5 – Trainen met een doel

Na de drukte van maart, is het begin van april ook niet heel rustig geweest. De laatste weken scheen de zon weer de dagen worden langer dus meer tijd om ballen te slaan. 

The Dunes Zandvoort

Eind maart nog een 9 holes wedstrijdje gespeeld bij Nigel Lancaster op The Dunes in Zandvoort. Daar stond ik met 4 slagen voor op hole 8 maar door o.a. een bunker, downhill green etc sloeg ik een 8 op die hole en uiteindelijk werd ik met 1 slag “verslagen”. Maar alle overige holes gingen perfect! Daarna nog een creative les van Nigel gehad om eens op een andere manier naar het spel te kijken. Creativer, de baas zijn over m’n club en m’n instinkt te gebruiken.

Op the Dutch Academy was het tijd voor de put les van Raymond. Zoals eerder geschreven ben ik onder de indruk van de werkwijze en gedrevenheid naar perfectie van Raymond. De screening gaf mij al een duidelijk beeld wat ik doe met putten en nu is het tijd om daar dingen te perfectioneren. 

Het eerste wat we gingen aanpakken is in plaats van een duwende put beweging meer een trekkende bewening te maken. Ik merkte direct dat de balrol veel stabieler was. In samenhang met een nieuwe Envroll putter met Toe hang moet ik zeggen dat m’n putts direct veel meer onder controle zijn en afstand veel beter te bepalen zijn. Wel is de aanpassing erg wennen en schakel ik nog snel terug naar mn oude beweging. Maar ik heb het direct door en pas mij weer aan de nieuwe situatie. 

Verder nog een ronde gespeeld met Hans Wognum van golfcamper.nl op Rhoon. Het was een gezellige ronde, laten we het daar op houden 😀 Nee score was niet best maar dat kwam voornamelijk door de extreem slechte greens, de slagen zelf waren erg lekker en had het gevoel dat ik de baas was over wat ik moest doen. Dus een leuke dag en tevreden. 

De rest van de tijd stond voornamelijk in het teken van trainen voor de eerste zomeravondcup op Delfland. Het trainen bestond o.a. uit twee workshops (long game & meten is weten) op the Dutch Academy. De eerste werdt gegeven door Phil Allen en David van den Dungen en de tweede door Thomas van SGGT Europe.

Twee uur vol tips en tricks over een discipline maar wel met persoonlijke aandacht. Zo hebben we de stand/breedte bepaald van mn voeten waardoor je optimaal je lichaam gebruikt bij lange slagen.

In de workshop meten is weten is dan o.a. weer bepaald wat zijn je afstanden met wedges op half swing en full swing zodat je dat optimaal kunt gebruiken in bijv. Verschillende situaties.

Al met al erg nuttig en het geeft je genoeg voer om de komende tijd weer op een andere manier te gaan trainen voor dat je weer in herhaling valt.

Naast de mensen van The Dutch Academy ben ik ook in contact gekomen met de twee Schotse Teaching pro’s van the Dutch. Oggy en Mike, erg aardige jongens die hun leven in het teken van golf hebben gezet en dat nu overdragen aan de leden van The Dutch. Samen met Oggy heb ik nog 9 holes gelopen en daarbij gaf hij mij baan management tips. Dit resulteerde in 42 slagen over 9 holes. Daar was ik erg tevreden over en als bijzaak versloeg ik hem met Matchplay 😀 ok ik kreeg wel overal een slag mee. Ook heb ik nog een chiples van hem gehad waarbij ik niet meer mijn wedges mocht gebruiken maar alleen maar ijzers.

Oggy Robertson, The Dutch

De zomeravondcup op Delfland is voor mij een graadmeter of ik echt vooruit ben gegaan. Een van de dingen die ik altijd tegen komen bij mijzelf is spanning, mijzelf druk opleggen.

Dat had ik nu ook weer, ik speelde erg gespannen maar ik putte extreem goed (1,7 avg.), inclusief een lange birdie van 10 meter. Dus zo zag ik dat ondanks spanning en niet al te beste ijzers ik het kon compenseren met mn putten. Uiteindelijk werdt ik met 18 punten gedeeld derde (0-18 cat.) en ik was erg tevreden en langzaam valt alles op z’n plek.

Komende tijd weer aan mn flexibiliteit werken met de opdrachten van Linda, want mn lichaam heeft veel te verduren maar door de juiste begeleiding en plan heb ik vertrouwen dat dit goed gaat komen.