De afgelopen twee weken bepaalde het weer behoorlijk op welke manier ik kon gaan oefenen en of het überhaupt mogelijk was om golf te spelen. Sneeuw, regen en wind en weinig zon, dat waren de ingrediënten waar we het als golfers mee moesten doen.

Al enige tijd geleden had ik met @Geertengolft afgesproken om de Domburgsche te gaan lopen begin februari alleen door de onverwachte sneeuwval ging dat toch niet door. Daarna zijn we om wat voor reden dan ook in Spaarnwoude beland voor 9 holes fun snow matchplay. Het was grappig om een keertje te doen maar had natuurlijk weinig met echt golf te maken. Maar we hebben erg gelachen dat is natuurlijk het belangrijkste.

Dan maar simulatiegolf…

Maar aangezien we al vrij hadden genomen om te golfen moesten we wat anders verzinnen. Na onze negen holes sneeuw avontuur besloten we dan ook om de sympathieke mensen van Homecourse in Utrecht te gaan verblijden met ons gezelschap. Homecourse is indoorgolf met simulatoren, dat kennen we vast allemaal wel, maar de opzet is anders. Gezelligheid gecombineerd met serieus golfen dat is wat ze hier willen bereiken. In mijn ogen zijn ze al lekker bezig.

Het leuke vind ik dan ook dat je kunt putten op de simulatoren, al is het wel even wennen kwa diepte. Ook de diversiteit tussen de banen, de spellen die je kunt spelen zoals: Longest Drive, Closest to the pin en nog veeeel meer. Geerten en ik hebben twee keer 18 holes gelopen en een paar drankjes verder was het tijd om deze vreemde golfdag met een goed gevoel af te sluiten (3 potjes gewonnen 😀 ). Binnenkort een uitgebreider item over Homecourse want ik ben fan!

Woensdag regende het ook weer behoorlijk en besloot naar Roosendaal te gaan. Op deze Driving Range kom ik regelmatig na mijn werk, aangezien ze hier gebruik maken van TopTracer. Zo kan je normaal oefenen op de Driving Range maar krijg je toch feedback kwa afstanden, invalshoeken en balvluchten op het beeldscherm achter je. De techniek werkt en je kunt er ook een virtueel baantje op lopen, de gegevens zijn niet zo nauwkeurig als bijv. trackman of de simulatoren als bij homecourse maar is wel vermakelijk en handig extra informatie.

PS. ik sta tweede met closest to the pin op 22 cm 😀

Verder heb ik deze twee weken ook netjes mijn TPI oefeningen gedaan en ben twee keer naar Medifit geweest om daar te trainen. Dus druk programma zo al met al.

Daarnaast ben ik nu ook twee keer wezen oefenen op The Dutch, de eerste keer was alles bevroren en de twee keer was er heel veel wind. Ik besloot die dag dan ook maar om goed te gebruiken voor het putten.

Over het putten was ik best tevreden al verlies ik toch snel m’n geduld kwa goed opgebouwde routine. Dat resulteert dan ook in gehaaste slagen die de onderkant van de hole niet vinden. Ik heb een aantal oefeningen gedaan zoals op een kleiner target geoefend, rondje rond de klok, dus een hole van alle kanten bespelen en putten onder druk. Een spelletje dat lang kan duren want je moet alle putts achter elkaar holen. Lukt dat niet dan moet je opnieuw beginnen.

Mijn snelheid was redelijk onder controle en oefenen nu ook veel op vertreklijnen. Vertrouwen hebben in je vertreklijn en niet je bal met effect willen slaan om hem richting de hole te sturen.

Daarna kon ik nog even afslaan vanaf het gras, maar dat ging niet best. Had flink wat pijntjes in m’n rug, denk door het sporten en heb meer grond geraakt dan ballen.

De ballen vlogen niet de afstanden, gras vloog alle kanten op en stond verstijfd boven de bal. Naast me stonden ook al die jonge jongens van “Jong” Oranje en dat maakte mij ook behoorlijk zenuwachtig. Op dat soort momenten denk ik echt “Ik kan niet meer golfen…wat doe ik hier”. Ik ben maar gestopt want het werdt niet veel beter.

woensdag opnieuw proberen met een zonnetje erbij, zoals het weerbericht nu voorspelt.

Edwin Vermaas

Author Edwin Vermaas

Mijn Verhaal

More posts by Edwin Vermaas