Werk aan de winkel! Zoals gezegd zijn mijn fysieke mogelijkheden nou niet op z’n best. Dit kwam ook wel naar voren uit de fysieke screening op The Dutch. In overleg met Linda gaan we doormiddel van het TPI programma van Titleist aan de slag om dit te verbeteren. Dit programma is ontwikkeld om allerlei spelers te verbeteren op het gebied van kracht en flexibiliteit.

Vandaag is mijn eerste dag en zoals altijd met dit soort dingen het begin is het moeilijkst. TPI heeft een website voor diegene die het programma volgen met daarop een agenda en welke oefeningen je moet doen.

De oefeningen worden uitgelegd doormiddel van video’s en screenshots zo weet je wat je moet doen. Ook het aantal herhalingen staan hierbij.

Gelukkig heb ik thuis de ruimte en wat materialen waarmee ik alle oefeningen wel kan doen. Echter werd mij wel al snel duidelijk dat hoe makkelijker de oefening lijkt hoe moeilijker de oefening is. Bijvoorbeeld draai je liggend maar eens om als een baby zonder je bovenlichaam te gebruiken. Na 20x ging ik helemaal stuk.

Veel oefeningen waren minder zwaar maar denk niet minder nuttig. Je weet toch pas over een maand wat het teweeg brengt. Na 50 minuten had ik alle oefeningen gedaan, dit vond ik een prima tijd om in het vervolg ook de oefeningen te blijven doen. Dit gecombineerd met de sportschool waar ik sinds 3 maanden ook me bezig ben.

Edwin Vermaas

Author Edwin Vermaas

Mijn Verhaal

More posts by Edwin Vermaas